KINDERBOEKENWEEK 2019


Voorstelling: Reis mee !

Met maar liefst 20 voorstellingen ziet de Coolkids Party terug naar een geweldige kinderboekenweek tour in 2019. Wij hadden voor deze boekenweek een prachtige voorstelling geschreven om thema “Reis mee” onder de aandacht te brengen.

Reis mee met Hans en Pieter…. waar gaan ze naar toe? En hoe? Wat nemen ze mee? Tijdens het programma zullen diverse liedjes gezongen waaronder: “Ik neem je mee op reis” en “We gaan op vakantie”. Uiteindelijk wordt het een reis om alles van een afstandje goed te bekijken!

RECENSIE van de Bladergroenschool in Groningen:
“In het kader van de Kinderboekenweek met als thema Reis mee zijn Hans en Pieter bij ons op school geweest”.

De heren waren ruim op tijd aanwezig en hadden in een mum van tijd hun show operationeel, ze zijn in staat om in een aardig kleine ruimte hun show op te voeren. Deze sloot goed aan bij het thema en was ook leerzaam voor de kinderen, verschillende voertuigen kwamen aan bod en bijvoorbeeld dat andere landen andere talen hebben. Wat leuk was, was dat ze een vertaalmachine hadden, dus dat kinderen ook echt hoorden hoe een andere taal kan klinken en dat het lastig kan zijn als je een taal niet kent de woorden juist uit te spreken. Dit vonden de kinderen geweldig en grappig te horen. Ook was het interactief, we mochten meedenken waar naartoe Hans en Pieter op reis gingen en daar was muziek bij, dus gingen de handen in de lucht en werd er meegeklapt en af en toe gezongen. De klapper was toch wel de raket die zogenaamd iedereen mee ging nemen op reis naar de ruimte. De heren kwamen in astronautenpak plots te voorschijn, dit was erg indrukwekkend en toen er ook nog lichtjes gingen knipperen en er rook onder de raket vandaan kwam alsof we echt de ruimte in gingen, was de show compleet, de kinderen vonden dat prachtig.

Hans en pieter weten de kinderen mee te nemen in de show, beschikken over een flinke dosis enthousiasme en humor en is het even een beetje druk in de ruimte, dan weten ze hier prima mee om te gaan. Ook de zelf geschreven liedjes zijn erg leuk. Kortom een leuke show die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen, een aanrader. Zo snel als de heren operationeel waren voor hun show, zo snel hadden ze ook weer alles ingepakt. Wij gaan als school zeker weer eens De Coolkidsparty boeken.”

We gaan op vakantie, en we nemen mee…..